TARİHÇEMİZ

Okulumuz 1937 yılında Acecihüyük İlkokulu olarak eğitim-öğretime başlamıştır. Okulun arsası 5318 metrekaredir. Okulun ek binaları 1964, 1986 ve 1987 yıllarında ihtiyaç duyulduğundan yapılmıştır. Okulumuzun ortaokul bölümü 1986 yılında hizmete girmiştir. 1997 yılında Acecihüyük İlköğretim Okulu adını almıştır. Daha sonra köyün kasaba olması ve adının değişmesi nedeniyle okulumuz Bayındırhüyük İlköğretim Okulu adını almıştır. Okulumuzun yeni binası1989 yılında açılmıştır. Okulumuzun binası köy tüzel kişiliğine ait olup eski okul binası belediye tarafından kullanılmaktadır. 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılından itibaren 4+4+4 sistemine geçilmesi nedeniyle de okulumuz Bayındırhüyük İlkokulu ve Bayındırhüyük Ortaokulu adları altında ikiye ayrılmış olup taşımalı eğitim uygulaması yapılması nedeniyle normal eğitimle ilkokul ile ortaokul beraber eğitim-öğretime devam etmektedir.2015/2016 Eğitim Öğretim Yılı İtibariyle Okulumuzun Ortaokul kısmının Bayındırhüyük İmam Hatip Ortaokuluna dönüşümlü olarak geçmesine karar verilmiş ve 2015 2016 Eğitim Öğretim Yılı itibariyle 5.sınıf öğrenci  kayıtlarımız İmam Hatip Ortaokuluna  yapılmaktadır.